Sirop de Catina cu Miere de albine si Grapefruit
Fructele de catina au proprietati anti-cancerigene, contribuind la prevenirea aparitiei celulelor canceroase sl la distrugerea acestora. Catina are un continut crescut de flavonoide, quercitina si antioxidanti, care s-au dovedit eficiente pentru lupta împotriva cancerului. Cercetatorii au desfasurat numeroase studii care demonstreaza ca produsele pe baza de catina sunt benefice si în timpul chimioterapiei, însa este important sa mentionam ca acestea nu înlocuiesc tratamentul propriu-zis, ci îl completeaza. Mierea de albine este plina de antioxidanti, care dubleaza efectele anticancerigene ale catinei.
Adulti: minim 100ml de 1-2 ori/zi.
Copii peste 3 ani: minim 50ml de 1-2 ori/zi.
Copii 1-3 ani: 5-10ml de 1 administrare/zi.
Agitati sticluta înainte de consum.
Catina contine de 10 ori mai multa Vitamina C decât citricele si de 2 ori mai multa Vitamina C decât macesele. Sucul de catina, care sta la baza acestui sortiment de sirop, este obtinut prin presarea la rece a fructelor, fiind ideal pentru curele de crestere ale imunitatii. Totodata, produsele pe baza de catina sunt ideale în tratarea gripelor si a racelilor. În plus, mierea de albine stimuleaza productia de anticorpi si contribuie la ameliorarea si prevenirea alergiilor, a durerilor de gât si a tusei. fiind un bun emolient. Sucul de grapefruit completeaza mixul prin aportul de vitamina C si vitamina A.
Potrivit unui studiu publicat de American Journal of Clinical Nutrition, consumul produselor pe baza de catina contribuie la reducerea nivelului de colesterol rau si la producerea de colesterol sanatos. Astfel, catina ajuta la scaderea tensiunii arteriale si a riscului producerii de accidente vasculare sau de infarct. Datorita continutului ridicat de polifenoli din mierea de albine, siropurile de catina cu miere de albine sustin sanatatea inimii si circulatia sanatoasa. Continutul bogat de potasiu din grapefruit contribuie la sanatatea sistemului cardiovascular si la mentinerea sanatatii inimii.
Vitaminele si mineralele din catina contribuie la cresterea nivelelor de energie ale organismului. Catina si produsele obtinute din acest fruct contin un complex de vitamine B, datorita carora energia si vitalitatea cresc în mod natural. Având o cantitate mica de carbohidrati, mierea de albine contribuie de asemenea la cresterea nivelului de energie, fiind recomandata înainte de efectuarea de antrenamente sau de activitati fizice care necesita mai mult efort.
Datorita continutului crescut de betacaroten, catina contribuie la îmbunatirea vederii si la scaderea riscului de aparitie al afectiunilor oculare.
Fructele de catina contin Omega-7 pe care-i contine, componente benefice pentru activitatea gastro-intestinala. Aceste substante contribuie la prevenirea aparitiei ulcerului gastric si la calmarea inflamatiilor abdominale. În plus, fructele de catina ajuta în cazul durerilor de stomac sau al constipatiei. Si mierea de albine din siropurile de catina contribuie la sanatatea sistemului digestiv, prin aportul de bacterii bune continute de acest ingredient.